dinsdag 5 mei 2009

De stand rond 20 april 2009

Door wat probleempjes bij het uploaden van fotoos heeft het de berichtgeving wat stilgelegen – maar het werk niet! Daarom nu in versneld tempo een inhaalactie: de komende dagen gaan we de achterstand elimineren door om de paar dagen de voortgang van een week te laten zien. Dan zijn we eind volgende week weer “bij” en dan is leuk.

Tipje van de sluier: woensdag 6 mei is een Belangrijke Datum.....

Maar zo ver zijn we nu nog niet. Hoe stond het er op 20 april voor?

Nou: het aanbrengen van kiezels op de muren van onze badkamer is klaar. Wij vinden het zelf erg mooi geworden; zo mooi dat we ook de andere badkamers (maar dan steeds weer in een andere kleur) ook zo willen doen.




Inmiddels zijn de mannen ook begonnen aan de kast die de afscheiding tussen de slaapkamer en de studio gaat vormen. Door twee ramen in die kast blijft het overal licht, mar hebben we toch aan beide kanten ruimte voor boeken.

En dan het dak......het werk aan de constructie “vreet” tijd, nog steeds zijn ze bezig om de aluminium profielen te monteren.Op deze foto zie je ze daarmee bezig; hoewel ze links bezig lijken te zijn met het laatste werk, liggen er rechts en middel op de foto nog profielen die niet vast zitten – er moet ook daar blijkbaar nog van alles gedaan worden. De stenen op de foto zijn voor de buitenwand van het zwembad.

Met dat zwembad is men begonnen – dat wil zeggen: er wordt flink gegraven. De grond die wordt uitgegraven is vruchtbaar. Dat betekent,dat zoveel mogelijk van de vervuilde grond (waar cement en dergelijk in zit) die nu boven op de bodem ligt wordt verwijderd en deze goede grond de bovenste laag van de tuin gaat vormen.

En o ja: een onderdeel waar we veel van verwachten qua sfeer in ons nieuwe huis is de binnentuin. Dit tuintje, dat tussen de slaapkamers van de kinderen ( o nee: het kind en de af en toe logerende jong-volwassene) en de woonkamer ligt, wordt voorzien van een vijver. De gemetselde bak ervan zie je hier.

Nog zes weken voor de eerste deadline......

Geen opmerkingen: