maandag 11 mei 2009

Het storten van het zwembad

Nadat de wapening is aangebracht en de bekisting met een kunstwerk van bamboe er ook staat, moet in één keer het beton van de wanden van het zwembad worden gestort. Dat mag niet worden onderbroken omdat nieuw beton niet voldoende hecht aan al hard geworden beton.

Om ervoor te zorgen dat het tempo in deze warmte voldoende hoog is, is er een extra betonmolen aangekomen en zijn er tientallen mannen in hoog tempo bezig om 440 zakken cement, hopen zand en grond te verwerken tot een zwembadwand.

Niet iedereen houdt zich met die zwembadwand bezig: ook het dak vraagt aandacht. Op de foto zie je dat het huis nu helemaal overdekt is (mooi hè?). Het dak is klaar op de onderkant na. Dat heeft een oorzaak: de rand die je nu ziet eindigt bij de dakgoot; het water dat hier af loopt, wordt via de in de kolommen verborgen regenpijpen afgevoerd. De laatste meter van het dak begint bovenaan iets hoger, zodat het water daar onderdoor de goot kan instromen; het water dat van de laatste meter af komt, stroomt direct de tuin in.

En: nu het huis waterdicht is, zijn ze begonnen met de vloeren. Omdat we een zo smal mogelijke voeg willen, worden de tegels eerst in water geweekt en vervolgens geslepen: de altijd wat ruwe rand wordt met een slijptol glad gemaakt. Scheelt minstens een millimeter...



Ook de electrische installatie schiet lekker op; de wandcontactdozen zijn al gemonteerd op veel plaatsen.








Helaas gaat niet alles zo voorspoedig: ons idee om de badkamer van Robrecht wat minder somber te maken heeft nou niet bepaald het gewenste effect gehad. Na er een nachtje over geslapen te hebben heeft Stef het moeilijke bericht aan de tegelzetter die er zo zijn best op heeft gedaan overgebracht: eraf. Alles wit, net zoals bij ons.

Geen opmerkingen: