vrijdag 8 mei 2009

Jaa! Dakpannen!

Het is 30 april en.....het is gestart! Ze zijn begonnen met het leggen van de dakpannen!! Het huis wordt nu dus eindelijk waterdicht. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen:

Pas als het dak er op ligt, kunnen de plafonds worden gehangen, de vloeren gelegd en de muren geschilderd. Kortom: dan kan de afbouw gaan beginnen.

EN: de tenten waar de mannen en hun families nu slapen kunnen worden afgebroken. In de ruimtes van ons huis die al overdekt zijn, wonen nu namelijk al mensen. In de kastenkamer wonen er bijvoorbeeld 4, eentje in de schoenenkast van Steffie, twee in de badkamer en de muziekkamer biedt nu huisvesting aan een hele groep – maar de meesten leven nog in een plastic tent in de tuin en die moet daar weg, omdat de pompen van het zwembad in een ruimte ondergronds komen en op die plek staat nu dus nog die tent.

Koken doen ze buiten, hopen we.

In het zwembad wordt nu de wapening aangebracht. Een dubbele, en aan de buitenkant van het bad zie je ook wapening – die ondiepe geul wordt de vijver. Weer zo’n waanzinnig idee van Dolf: zo camoufleer je je zwembad als vijver met planten en is-ie ook niet zo dominant en storend aanwezig. Daarom worden de tegels in het bad ook groen....gaaf toch? We zijn heel benieuwd naar het effect....

De ruwbouw van het eerste gasten-deel begint nu ook op te schieten (aan de tweede kunnen ze nog niet echt beginnen in verband met de bouwvergunning – de uitleg daarvan komt nog een keer) en na het succes van de kiezels in onze badkamer zijn nu de badkamers van de kinderen aan de beurt. Elise krijgt er eentje in oranje tinten (al lijkt het op de foto meer rose) en Robjuna grijs – beiden met glasmozaiek in de douche. De badkamer van Elise wordt mooi, die van Robrecht lijkt wat somber te worden – daar gaan we een list op verzinnen.








Al met al: de vaart zit er goed in. Dat was al zo, maar het stuccen van de muren was zo'n enorm werk - er gebeurde veel, maar je zag het amper. Dat is nu wel even anders!

Geen opmerkingen: