vrijdag 29 mei 2009

De Drie Dolle Dwaze Dagen

Daar zijn we nu bij aangekomen: 29, 30 en 31 mei zijn er nog en dan valt de eerste deadline.

Maar laten we eerlijk zijn (bij wijze van hoge uitzondering dan toch): de kans dat we een bewoonbaar huis krijgen opgeleverd per 1 juni achten we vergelijkbaar met de kans dat Jan Garbarek volgende week in Ouagadougou een concert geeft met Gordon en Amy Winehouse. Oneindig klein, dus.

Daar hadden we gelukkig rekening mee gehouden en de positieve kant is, dat we toch aardig dicht bij het gewenste tussenresultaat beginnen te komen. Maar wat moet er dan nog?

Om te beginnen: al het sanitair en alle kranen moeten nog worden geplaatst. De deurknoppen ook. Vrijwel alle ventilatoren. De airconditioning-units. De schuifpuien (we wachten al drie weken op de rails). De pompen en de reinigingsinstallatie van het zwembad. De buitendouche. De keuken-apparatuur. De werkbladen in studio en slaapkamers van de kinderen.

Deels klaar: de plafonds (95%). De vloeren en plinten (90%). Het schilderwerk (50%). Het zwembad (80%). De muziekkamer-isolatie (80%). De douche-muren (35%). Het schilderwerk aan muren en plafonds (30%). De lampen (50%).

Geschatte doorlooptijd (door mij, dus 100% betrouwbaar :-P): nog twee weken na deze week. 15 juni is het voor elkaar, zodat we nog twee weken extra speling hebben voor we uit ons huidige huis worden getrapt. Zonder concessies aan kwaliteit.

Dan de plus-kant: de keukenvloer ligt er nu grotendeels in en met de kleur van die tegels en het bijbehorende voegwerk zijn we buitengewoon in onze nopjes: het wordt fantastisch mooi. Nog een dag of drie en het is daar klaar, zodat de keukenkast (die elders wordt gemaakt en ook al bijna af is) naar binnen kan.


Ook over de kleur van het schilderwerk zijn we erg tevreden: het is precies wat we bedoeld hadden en omdat muren en plafonds in dezelfde tint komen, ontstaat er een heel rustig beeld. Ook al staat er nu nog niets, het gevoel van “gezellig” is er al. Ook de combinatie van die kleur met dak en vloer is helemaal okee - vinden wij dan.


En een detail dat zowel voor ons als voor de gehele banjar van groot belang is: de geluidsisolatie van de muziekkamer dreigt te werken. Nu al is bijvoorbeeld de galm in die ruimte helemaal verdwenen, het geluid is daar "droog". De proef op de som kunnen we natuurlijk pas nemen zodra Elise daar met haar drumstel, broer en diens electrische gitaar poëtische nummers van bands als Slaughterhouse Frenzy of hoe die meuk ook mag heten gaat repeteren; desalniettemin hebben wij goede hoop!



Tenslotte: aan de voorkant gaan dingen erg snel. Zowel het dak links als de ruwbouw rechts. De geplande einddatum van medio oktober, als het goed gaat medio september, is vandaag een maand ingekort: nog zes weken na 1 juli en dan is volgens plan alles klaar.

Dat zou betekenen dat er een werkelijk enorm huis (want dat is het toch wel) in 8 maanden is neergezet (en dan rekenen we het bomen rooien niet mee, anders is dat 9 maanden). Als dat gaat lukken.......

Geen opmerkingen: