zondag 17 mei 2009

We zijn bij!

Dat wil zeggen: met de fotoos. Deze zijn van gisteren dus je bent nu weer up to date met de werkelijke stand van zaken.

Om te beginnen het dak: dat ligt er nu praktisch geheel op, dus ook het deel dat over de dakgoot heen steekt. Het uiteindelijke resultaat zie je hier. IJs en weder dienende beginnen de jongens volgende week aan het dak van het eerste gasten-appartement; van het tweede gaan vanaf maandag de kolommen en de muren omhoog. Volgens planning dan toch.


Qua vloer gaat het nu lekker vooruit; in alle slaapkamers, de studio, fitness, kasten- en muziekkamer liggen de vloeren, gevoegd en wel. De plinten komen nog. Op dit moment wordt het terras betegeld en daarna volgt de keuken.
Die vooruitgang geldt trouwens ook voor de plafonds, die hangen binnen overal behalve op de kamer van Elise – want daar wordt het dak extra geïsoleerd omdat het anders veel te warm wordt op haar vide. En de muren van de muziekkamer krijgen ook een extra isolerende bekleding.....

Met de badkamer van Robrecht wil het maar niet echt vlotten. Ging het eerst mis met de steentjes, nu blijkt de deur op de verkeerde plaats te staan: wel netjes volgens tekening, maar zo kan er geen toilet meer in. Die deur wordt nu dus naar links verschoven en dan kan de tegelzetter met dat stuk voor de derde keer aan de slag.







Sommige bouwwerken gaan trouwens wel heel snel: hier zie je de Pos Kamling (en niet Kamleng zoals op dat bord staat, maar dat had je zelf natuurlijk al lang gezien), het onderkomen van de bewaking – want nu er interessante zaken als sanitair op de bouwplaats verschijnen kan een extra oogje in het zeil ’s avonds geen kwaad. Dat zeil is nu opgerold, het is tenslotte overdag.


En tenslotte het zwembad: dat tegels plakken gaat niet heel snel maar wel gestaag en uiterst nauwkeurig door.
Nog twee weken....de mannen werken al enige tijd twee shifts, van 0800 tot 2200 uur, 6 dagen per week. Zondag werken er nog enkelen verder ook. Ze zeggen nog steeds dat ze het gaan halen – in ieder geval hoeft er in het woongedeelte niet zo heel veel meer te gebeuren: schilderen, plinten plakken en afmonteren van de electrische installatie (airco’s en ventilatoren). Plus dan de badkamer van Robrecht, het plafond van het terras en van Elise en de isolatie van de muziekkamer. En in de keuken moet ook de vloer nog worden gelegd, trouwens. Maar toch: ik ga er bijna in geloven.....

1 opmerking:

Puck zei

Het wordt heel mooi. Maar die pos kamling lijkt meer op een pos kambing. Moet daar iemand snachts in verblijven? Kasian. Gelukkig is het maar tijdelijk.
Suggestie voor de badkamer van Robrecht: een paar leuke spotjes en/of andere accessoires.