donderdag 16 april 2009

Wat een klus.....

....het is veel. Wat veel is?

Nou, om te beginnen het “aangooien” van de buitenmuur. Het is nu bijna gebeurd aan de zijkanten en achter, inclusief het lage muurtje dat aan twee zijden is behandeld. Maar wàt een werk, alleen deze muur is al 60 meter lang....er komt geen eind aan, Sysyphus-arbeid.

En het zwembad - we hebben het nu in outline in de tuin liggen, morgen begint het graven. Het is nogal groot, door een vijver erlangs te leggen en dat met riet te laten begroeien moet het minder pompeus overkomen- meer een vijver dan een zwembad alss het ware.



Wat ook nogal wat werk is, is het betegelen (of beter: bestenen) van de doucheruimtes. Deze is van onze slaapkamer, hier komen kiezels in de muur.Op de grond komen ze in alle badkamers - prachtig, lekker voor je voeten en: je glijdt niet uit. In de andere badkamers komen op de douchewanden mozaïek-steentjes, elke douche met een eigen kleur, en die steentjes worden ook één voor één ingelegd. Monnikenwerk voor mensen met een engelengeduld - en dàt hebben ze hier gelukkig.


En tenslotte het dak; de trapeze artiesten die hier aan het werk zijn maken er iets erg moois van. De aluminium pannen zijn prachtig, een kleur groen die in combinatie met de kleur van de buitenmuren ervoor gaat zorgen dat het huis “opgaat” in de omgeving. Dankzij een ingenieus systeem hebben we bovendien straks geen zichtbare dakgoten – ze zijn er wel maar je ziet ze niet, evenmin als de regenpijpen.

Kortom: aan de afwerking is begonnen; de electrische leidingen liggen er al voor een heel groot deel, de muren worden afgestuct, de kasten binnen gemaakt – maar ook aan de ruwbouw is nog zeker geen einde gekomen.
Nog zes weken voor de eerste deadline – want dan moeten volgens planning het hoofdgebouw en het zwembad klaar zijn. Zoals gezegd: wat een klus.


Maar het dreigt wel erg, erg mooi te worden.....

1 opmerking:

Puck zei

Allemensen......ben zeer onder de indruk. Het gaat nu echt vorm krijgen.En ze houden het tempo er goed in.We gaan het resultaat wel zien.Hopelijk zullen er geen tegenvallers komen.Succes ermee. Puck.