maandag 25 mei 2009

The Final Countdown

Nou ja: Final.... Hoewel het flink opschiet zien we niet dat het huis binnen een week klaar is. Maar een maand gaat het zeker niet duren!

Eens kijken: met het tweede gastenverblijf is een begin gemaakt. De muren en kolommen komen omhoog, we kunnen nu zien hoe de afmetingen gaan worden en dat valt niet tegen.





Bij het eerste verblijf gaat nu het dak er op. Dat wil zeggen: het frame wordt gebouwd. Omdat dit minder groot is dan het hoofdgebouw (en vooral: minder complex!) gaat het een stuk sneller. We hebben overigens de verantwoordelijke man voor de daken gesproken en zoiets als dit heeft-ie nog nooit gezien, laat staan gemaakt. Het zou dus een mooi showcase kunnen worden voor zijn bedrijf.

In de muziekkamer is nu het plafond geïsoleerd en is men begonnen aan de isolatie van de muren: er worden metalen frames tegen de muur geschroefd en daarop komen platen steenwol. Die moeten dan nog worden afgestuct en geschilderd. Ik zie dat niet in een week gebeuren maar dat geldt wel voor meer dingen. En aan de andere kant: Soms gaan zaken ongelooflijk snel.

Zoals bijvoorbeeld het plafond op het terras. Op de foto zie je het resultaat van een paar dagen werk; nu nog een paar dagen voor de delen die op maat gezaagd moeten worden, dan schilderen en.....klaar! Behalve dan de spots en vetilatoren die nog moeten worden gemonteerd, natuurlijk.



De eerste van die ventilatoren hangt nu trouwens al, bij ons in de slaapkamer. Hiervan komen er dus vrij veel, 27 in totaal – alleen op het terras al 12......






In de badkamers is de afwerking begonnen. Op deze foto zie je een stukje plint in onze eigen badkamer, van kiezels en in de golvende vorm (Dolfs handelsmerk) die overal in de badkamers terugkomt. Daarnaast is de badkamer van Robrecht nu “back on track”, d.w.z. de deur is verplaatst en de kiezels zitten in de juiste kleur op de muren en de vloer. In de badkames van de kinderen moet nu de plakploeg nog komen: de dames die met vijven tegelijk in de douche zitten om glasmozaiek te gaan plakken. En dan het sanitair natuurlijk.

Het zwembad: daar zitten de wandtegels er allemaal op. Op deze foto zie je ook waar de overflow gaat komen: rechts, waar de tegels om en om boven de rand uitsteken. Daar waar ze verdwijnen onder de rand komt geen overflow maar een vijver. Afgelopen week zijn de mannen van het reinigingssysteem geweest: we willen geen chloor in het water en ook geen zout als vervanger, maar een koper-zilver anode systeem, waardoor het water absoluut bacterie-vrij wordt maar vissen (bijvoorbeeld) prima overleven in het water. Als er dan eens eentje vanuit de vijver de verkeerde afslag neemt gaat-ie tenminste niet dood. Ze (de mannen, niet de vissen) hebben meteen monsters van ons grondwater genomen om te testen wat er in zit.

O ja, terug naar de tegels: de vloer wordt nu gelegd zoals je ziet. En dat gaat vlotter dan de wanden, maar het is een hele lap. Binnen een week zie ik niet dat etc. etc.

Maar: dat hoeft gelukkig ook niet want we hebben meer tijd. En nog eens o ja: op die ene foto waar je het zwembad ziet en daarachter het huis – daarop kun je ook zien dat de grondverf al is aangebracht. Een soort plamuur, die vervolgens wordt geschuurd zodat de muren echt spiegelglad zijn alvorens ze worden geschilderd. En dan zullen we zien of we de juiste kleur hebben gekozen.....

Geen opmerkingen: