zondag 31 mei 2009

D-Day

31 mei – en inderdaad is het huis nog niet klaar. Maar:

Vanmorgen zijn we nog eens wezen kijken, met het idee: zondag, lekker rustig, dan kunnen we Hasron op ons gemakje rondleiden.

Mooi niet dus: op de bouw was alles in vol bedrijf, iedereen was er.... na wekenlang 6 keer 14 uur (84 uur, inderdaad) werken is deze week de 100 uur bereikt.. Ze doen er echt alles aan.

Hoe het gaat? Even een korte toelichting bij de foto’s.

Bij het plaatsen van de wastafels is er een probleem ontdekt. De kranen zijn in de muur gemonteerd en als de waskommen in de wastafel zijn geplaatst op een plek waar je erbij kunt, stroomt het water er niet in maar er achter - de afstand is te groot. Dat wordt nu opgelost: de muur wordt tot een hoogte van 25 centimeter boven de wastafel 20 centimeter naar worden gebracht, zodat het water in de kommen stroomt en we er toch goed bij kunnen. Bijkomend effect: we hebben zometeen een planchet over de volle breedte van de wastafel, dus eigenlijk is het nog een voordeel ook!

De trap (met voetenbadje als eerste tree) van het zwembad is klaar, net als vrijwel de gehele bovenrand. Nu is het voorstel om de overgang wand-bodem niet in een scherpe hoek te laten verlopen zoals nu, maar er een schuine rand in te leggen omdat dat makkelijker is met schoonmaken. Ook willen we de rand naar de vijver bovenaan met kiezels afwerken. De tegels liggen er allemaal in (nog enkele niet in de overgang naar het diepe gedeelte omdat dat deel nog onder regenwater ligt) en het voegwerk is ver onderweg. Dan de overflow afmaken, de lampen er in en vollopen maar – denk ik.

Het terras is klaar, maar de afstap naar de tuin nog niet - daar is men nu aan begonnen. De ene tree die er komt krijgt kiezels als bovenkant, omdat je anders uitglijdt als het nat is tijdens het regenseizoen (hadden we gezien bij Bert en Anneke, slim idee) en aan de kant van de garage komt een rolstoel-oprit.


Het verlichtingsplan van Inge, onze Vlaamse buurvrouw, is ingevoerd – waarbij Magnab, onze installateur, heeft voorgesteld om de richtspots naar de achterwand niet in 2 x 3, maar in 3 x 2 uit te voeren en dat hebben we gedaan. Dat wordt straks mooi, het uitlichten van objecten op die achterwand...


De dakpannen op het eerste appartement worden nu gelegd; dat gaat inderdaad allemaal veel sneller dan het eerste en uiterst moeilijke gedeelte.






Het aangooien van de voorkant van het huis is ook bijna gebeurd – nu nog nat en dus donker, kleurt het straks lichter op en dat is in combinatie met het dak erg mooi. Zeker als die rij koningspalmen voor de deur staat..... maar dat is iets voor later.




En tenslotte zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de poort begonnen. Dat betekent, dat we binnenkort bomen in de tuin (in ieder geval zee-amandel voor de schaduw en frangipani voor de bloemen) moeten laten plaatsen want die kunnen straks niet meer door de poort.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu zie je pas hoe HUGE het wordt. Fantastisch, nog ff een paar weken er tegen aan en klaar is niet Kees, maar Peter, Stef en Elize en onze Ausie.

Jojo zei

Inderdaad anoniem persoon,HUGE!!!
Schit..te..rend, vooral als je de foto ziet waar het "poortje" komt!!!
Succes!!!!

Greetzzzz xxx