donderdag 4 juni 2009

Zou je ze niet....

Ze zijn echt overal hetzelfde: ambtenaren. De electriciteit is inmiddels aangesloten, d.w.z. één van de drie electriciteitsmeters die we krijgen. En waar hebben de helden van de electriciteitsmaatschappij dat ding gehangen? Op het terras. Naast de stoppenkast. Maar dan wat hoger. Goed in het zicht. Met de kabels slordig door een ventilatiegat gehaald, zodat we straks iedere keer als we televisie kijken tegen de electiciteitsmeter aan zitten te staren. Je zou ze toch doodsch...een beoordelingsgesprek geven?

Maar goed: dat wordt opgelost. Zoals alles wordt opgelost - desnoods in een vat zoutzuur. De stoppenkast wordt in de kleur van de muur geschilderd, we gaan de meter naar achteren in de muur verplaatsen met een deurtje ervoor. Ook in de kleur van de muur. Die pomp rechtsonder op de foto gaat daar uiteraard ook weg; die wordt vervangen door een zwaardere op een andere plaats.

Verder gaat - het wordt eentonig - alles erg snel. De opstap naar het terras is om een oor na gevild, hier zie je de mannen de kiezels invoegen. Dan nog een randje tegels , de rolstoel-opgang erbij en klaar.










Dolf heeft onze Buddha af! Via het gepatenteerde DoVe-systeem maakt hij betonnen beelden die lijken op koperen beelden en weinig wegen - deze hier weegt geen 300 kilo, zoals een normaal betonnen beeld, maar slechts 40. En daarmee hebben we een prachtige gelegenheid om het stukje platdak bij Elis's kamer op te leuken - 's avonds wordt het beeld door een schijnwerper verlicht. Mooi he? Deze en andere beelden (let op: sluikreclame) zijn overigens ook vanuit Nederland en België te bestellen en ze zijn absoluut niet duur. Zegt het voort..


Met mijn opmerking dat het dak vóór eenvoudiger zou zijn dan achter, zat ik er een beetje naast. Ook hier is het erg veel werk, zo blijkt - maar het gaat vooruit en het is heel fraai aan het worden. De stand van zaken op dit moment zie je hier; overigens hangen de frames voor de plafonds binnen daar ook al gedeeltelijk.


Ja, en dan de keuken....de vloer ligt nu, hij is gevoegd en op de foto hiernaast zijn ze de cementsluier aan het verwijderen. Hoewel dus nog een beetje nat, is dit het uiteindelijke resultaat geworden. Het wordt steeds moeilijker om te wachten....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Peter,

Vraagje: hoe hoog zijn de plafonds eigenlijk? zie keuken)

Gr. Joost

Peter zei

@Joost 3 meter 75 ongeveer. Dat wordt dus bukken...