dinsdag 16 juni 2009

Houston, we have a problem

Nou ja: een klein probleem. Want wat bleek: we kunnen niet aan de werkbladen zitten omdat daaronder een verhoging op de vloer belemmert dat je je stoel er onder schuift. Stom natuurlijk en we hebben het pas gemerkt toen we de nieuwe stoelen probeerden.



Daardoor zitten we nu midden in de sloopwerkzaamheden op de kamers van Robrecht en Elise en in de Studio. Alles schoon en klaar, en dan weer hakken en breken - het sneed me door mijn ziel. Maar goed: twee dagen vertraging en dan zie je er niets meer van, zo is ons beloofd.

In het binnentuintje wordt nu gras geplant. Niet in rollen, zoals dat in Nederland gebruikelijk is: hier worden de plantjes er één voor één in gezet. Een monnikenwerk, maar omdat we hier weinig monniken hebben wordt het door Indonesiërs gedaan. Het wordt wel mooi, sawahgras. Dat blijft laag, bedekt de bodem en je hoeft het niet te maaien. Maar voorlopig mogen we er natuurlijk ook niet op lopen.

En tussen ons huis en de bouwplaats voor is een schutting gezet - zo zitten we nog wel een beetje "vrij", als er gewerkt wordt. Grooot voordeel: ook in het tweede gastenverblijf wordt nu de vloer gelegd. met een beetje geluk zijn we dus over niet al te lange tijd verlost van het gegil van de slijpmachines waarmee de tegels op maat worden geslepen.

Geen opmerkingen: