zondag 28 juni 2009

Hoe is het op 28 juni?

5 maanden plus een week onderweg. Deze week is een begin gemaakt met de afwerking van de buitendouche bij het zwembad; ook is daar het eerste gras al geplant.






Het BioSystems reinigingssysteem is inmiddels geïnstalleerd; die twee blauwe kastjes op de foto zijn de plaatsen waar de koper-anodes komen die zorgen voor die reiniging. Omdat op dit moment er nog vrij veel stof in het water komt door de bouw-werkzaamheden hebben we besloten het systeem nog niet in werking te zetten – voorlopig zullen we nog even reinigen met de klassieke chloor-methode.




Bij alle terrassen zijn we nu ook op- en afritten aan het maken, zodat gasten die slecht ter been zijn geen trappen hoeven te lopen – vanuit de garage kun je zonder één tree te moeten nemen straks overal komen. Handig, toch?



En de poort zit er in. Dat wil zeggen: hij staat nu, de afwerking moet nog beginnen. Boven de poort komen geen groene dakpannen, maar alang alang: de klassieke Balinese dakbedekking van gedroogd lang gras. Zie ook het fraaie, handgemaakte huisnummer / naambord aan de voorzijde – klassiek Balinees, alleen de man wordt vermeld. Dat gaan we straks heel anders doen!

Het dak aan de linkerkant schiet nu goed op, de komende week is dat klaar. Dan kunnen de plafonds er in en kan ook daar de afwerking beginnen; de vloeren liggen al, de kasten zijn gemaakt en het bed is ook bijna af. Ook de badkamer is vrijwel geheel betegeld/gesteend, de wastafel wacht nog op afwerking.

Aan de rechterkant zijn ze verder – maar daar zie ik niet alles binnen een week af komen. Maar goed: we hebben tijd....

1 opmerking:

dnies zei

Ik betrap mezelf steeds als ik dit blog bekijk dat ik met mn ogen zit te knipperen van ongeloof! Schoon huiske wordt het toch!!!

X