woensdag 24 juni 2009

Hoe zit het eigenlijk aan de voorkant?

Dat dachten wij tenminste wel, vandaag: doordat we zo bezig zijn geweest met verhuizen en inrichten hebben we een tijdje eigenlijk amper gekeken naar de voortgang aan de voorzijde van het huis: de gastenappartementen en wat daarbij hoort.

Om maar met de deur in huis te vallen (oef, wat flauw): die deur zijn ze nu aan het plaatsen. De grote toegangsdeur naar het huis, dus – en het is de eerste keer dat we ‘m in het echt zien en dat valt niet tegen. Wat een mooi ding......



Ook met de pergola aan de voorkant worden vorderingen gemaakt. Het betonnen raamwerk staat er aan de linkerzijde inmiddels; aan de rechterkant zijn ze nu de bekisting aan het timmeren.




Diezelfde rechterkant is aan de binnenzijde al een heel stuk verder. De leidingen in de buitenwand van de badkamer worden nu gelegd, de rest is al voorzien van kiezels op de muren en de vloer; ze zijn daar nu aan het schilderen. Het bed, de kasten, de TV-tafel: die zijn allemaal van beton en dat wordt vandaag gegoten. Sukur stelde zonder erbij te lachen dat dat appartement binnen twee weken klaar is – nou weet ik dat ze heel veel heel snel kunnen, maar die twee weken lijken me rijkelijk optimistisch. Desalniettemin: het zou natuurlijk wel goed uitkomen, met onze eerste logees die over een week arriveren.....

Aan de linkerkant zijn ze nog niet zo ver – maar de achterstand van maanden die we daar hadden in verband met de bouwvergunning, is fors ingelopen. Het dak gaat er nu op, de vloeren liggen er al in; met wat ik nu weet schat ik dat ze nog zes weken nodig hebben en dan is het klaar.



En ook de tuin gaat vooruit – maar ja, al die grasjes één voor één inplanten gaat natuurlijk niet heel snel, ook al ben je met zijn drieën. Maar mooi wordt het wel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Peter,

Is dat grote gat de toekomstige garage? En zoja welke auto komt daar in te staan?

Joost

Peter zei

@Joost Ja, één van de twee. Daarnaast is nog zo'n gat. In deze komt de Toyota, als-ie af en toe eens komt logeren vanuit de bengkel. De andere is voorlopig alleen voor de motorfietsjes.