zondag 7 juni 2009

De laatste loodjes....

Tja, die zijn behoorlijk zwaar zoals je ziet. Zo zwaar, dat we de eerste uitvallers al hebben genoteerd....

Nee, even serieus: deze foto heeft Stef geschoten tijdens de lunchpauze. Waaruit maar weer blijkt dat deze Indonesiërs werkelijk overal kunnen slapen.



Maar wat is de stand van zaken nu? Wel: het houtwerk wordt geschilderd. Dat is niet zo heel veel, het zijn de raamkozijnen, de schuifdeuren en de trapleuning en balustrade van Elise – maar het moet natuurlijk wel gebeuren.

Alle lampen en ventilatoren hangen inmiddels; ook de airconditioning-units zijn nu grotendeels geïnstalleerd. Alleen de downlighters op de kolommen van het terras zijn er nog niet.

De werkbladen bij de kinderen zijn geplaatst- dat is bamboe in kunsthars, een lichte kleur (daardoor blijven muggen weg, wist je dat? Donkere kleuren trekken muggen aan, lichte veel minder). Datzelfde materiaal komt in de studio - het werkblad is er al maar dat staat nog op het terras.



Er wordt gepoetst. Als alles schoon is volgt de plaatsing van het sanitair, de laatste schilderbeurt en dan kunnen we er in. Daarom zijn ook de matrassen al gebracht; dan kunnen we slapen. Ik geloof dat de gordijnen komende week ook al komen. Overigens zijn de koelkasten, het fornuis, de televisies ook al gebracht – en de bedden voor de kinderen zijn praktisch klaar, net zoals de eettafel.

Het zwembad is nu bijna klaar, inclusief de overflow en het voetenbad. Volgende week worden de pompen en de reinigingsinstallatie geleverd, als de lampen zijn gemonteerd zou het kunnen worden gevuld...misschien?

En er komen nog een paar bomen. Die moeten vrij snel worden geleverd want als de voordeur is geplaatst kunnen ze er niet meer in.

En, niet geheel onbelangrijk: sinds vrijdag hebben we een bouwvergunning. Dat betekent,dat we nu ook officieel mogen beginnen met bouwen.....en eerlijk is eerlijk: dat is toch wel een pak van mijn hart, zeker als je hier in de krant leest dat twee hotels van Best Western hier op het eiland vlak voor de officiële opening het bericht krijgen dat ze worden gesloopt vanwege geen vergunning....

Aan de voorkant van het huis gaat het rap, maar de eerste zes weken zullen we nog flink last houden van de bouwwerkzaamheden daar. We gaan rietmatten plaatsen tussen het zwembad en de voorkant, zodat we toch optisch “vrij” zitten, maar last van het lawaai overdag zullen we houden. En we moeten voorlopig door een zijpoortje naar binnen en naar buiten.

1 opmerking:

Prinssynergy zei

Gefeliciteerd met de officiele vergunning!!!
Ik sta echt paf van de snelheid waarmee deze bouwklus geklaard wordt... Nog even en eindelijk: home sweet home....
grtjs,
Jantina :-)