woensdag 10 juni 2009

Maandag?

Volgens Sukur kunnen we inderdaad maandag verhuizen – het achterste deel van het huis en het zwembad zijn dan klaar.

Dat mag een prestatie heten; niet alleen is daarmee de deadline die Oka gesteld heeft naar ons gehaald (wat in de aannemerij een unicum mag heten); de wetenschap dat hier minder dan zes maanden geleden nog een palmbos stond maakt het allemaal wel erg apart.

De stand van zaken nu: er wordt gepoetst en geschilderd (alle lampen voor het huis zijn er inmiddels, gemonteerd en wel) en het sanitair wordt geïnstalleerd. Ook de eerste spullen zijn binnengebracht. Zoals je ziet hiernaast ligt het bureaublad inmiddels in de studio en daar staan de stoelen bij die we bij die werkbladen voor de studio en de kinderen hebben uitgezocht.

En, niet onbelangrijk: het zwembad is nu zover klaar dat het kan worden gevuld. De pompen zijn geïnstalleerd aan aangesloten, het wachten is nog op de reinigingsinstallatie. En er ontbreken nog een paar lampen in het ondiepere gedeelte, maar blijkbaar kunnen die worden gemonteerd voordat men klaar is met dat vullen – want dat duurt drie (3) dagen. Het water komt met tankwagens van 6 m3, waarvan we er ongeveer 30 schijnen te krijgen – er gaat 180.000 liter in het bad.

Op de foto hierboven zie je de eerste straal van de eerste tankwagen. En hieronder uit een andere hoek nog eens, maar daar zie je ook dat het eerste dak voor bijna klaar is en dat men bezig is met de poort. Daar gaat vandaag nog iets spannends mee gebeuren, maar dat zie je later wel.

6 opmerkingen:

dnies zei

Jeeetjemineetje, ik blijf me verbazen! Wat kunnen die indonesiers hard werken! En wat wordt het toch vreselijk mooi!!! Chapeau chapeau!

Anoniem zei

Stef staat erbij te kijken waar de duikplank komt.

Wordt mooi mensen, super!

Joost

Desii [CriminalCupcake] zei

Wauwie =D

Miehieltje zei

Ik sta er inderdaad ook van te kijken.
Deadline in principe gehaald! een unicum in de bouwwereld.
Prachtig!
En nou de muren pimpen met foto's van je broer Steffie!

Anoniem zei

Oké, dat het bouwen snel gaat, gebukt onder een subtropisch klimaat, moge en wonder heten Anderzijds kunnen wij westerlingen er ook een conclusie uit trekken, namelijk dat werkethos ook zo z’n effect sorteert.

Wat ik mij afvroeg -en dat is ook de reden van mijn reactie- is waar het woord “spannends” betrekking op heeft. Gaat het om de kleur of is het juist dat de locatie is gewijzigd en in eerste instantie het andere deel van de woning moest worden voorzien…..hoe dan ook, ik wil voorstellen dat het bord niet op het eerste dak wordt geplaatst maar gewoon aan de ingang van de oprijlaan. Laat de gasten zelf maar beslissen welk deel van het (land-)huis/kasteel ze als “hotel” willen benutten. Vergeet niet op de site aan te geven vanaf wanneer we kunnen boeken, opdat wij ook kunnen uitrusten van ons westers stresstempo.

Bram

Als post scriptum wellicht de aanvulling dat de kleur van het bord vrij ter keuze is

Peter zei

@Bram :"Iets spannends" had een paar dingen kunnen zijn, waaronder de door jou genoemde mogelijkheden. Ook hebben we serieus nagedacht over de mogelijkheid om de poort een exacte replica van de Grote Mond van Steffies broer Miehieltje te laten zijn - maar daar was de poort te klein voor.:-P

Dat was het evenwel niet: we hebben een paar bomen besteld die door dit gat moeten, dus is het bamboe dat de betonnen ring(die nog hard moest worden) boven de poort tijdelijk verwijderd. "Tijdelijk" omdat anders de hele boel in elkaar dondert.

Naar oud-Indonesische gewoonte komen die bomen dan een dagje of twee te laat, maar wat geeft het? Het gaat om het idee.

Verder nemen we je opmerkingen over "zelf beslissen" uiteraard in overweging. En danken voor de keuzevrijheid qua bord-kleur; zou dat belasting-blauw mogen zijn?