maandag 23 februari 2009

4 meter is best hoog!


Dat merken we nu de muren maar blijven groeien en helemaal nu de kolommen die het dak van het terras (onze woonkamer dus) gaan dragen overeind staan. Op de foto zie je er zo eentje, met de keukenmuur erachter, waar nu de raamkozijnen op moeten gaan komen. Die kolom, dat is dus 4 meter. En daar komt dan nog een dak op.


Desalniettemin: het moet gaan leiden tot een lekker koel huis, net zoals de “AC alami” (natuurlijke airco) die we hopen te bereiken door de sleuven in de tuinmuren die je op bijgaande foto ziet: het tocht dan lekker door en dat is precies de bedoeling!




Het tempo zit er nog steeds goed in; inmiddels is men begonnen met het aanleggen van de leidingen voor de hemelwaterafvoer (HWA in bouwtermen) en de electriciteitsbuizen. Die beide overigens ook weer in de kolommen worden ingebouwd, zodat we als het huis klaar is geen regenpijpen zichtbaar hebben, net zo min als losse electriciteitsleidingen......als we er inderdaad niet eentje zijn vergeten. Uiteraard worden daarbij de Arbo-regels strikt nageleefd: veiligheidsschoenen en helmen zijn verplicht op de bouwplaats, de steigers zijn dubbel gezekerd en bij het werken op hoogte zit iedereen netjes met een harnas vast.

Nee dus. Wel hebben we iedereen die bij ons werkt in een ongevallenverzekering kunnen onderbrengen. En verder hopen we dat de dagelijkse offers in de bouwplaats-tempel het gewenste effect hebben.

O, en vandaag zijn ook de mannen gekomen die het dak gaan maken – dat wil zeggen: het dak wordt gemaakt in Surabaya, hierheen gebracht en geassembleerd. Op maat. En dan past het........hopen we.

Geen opmerkingen: