maandag 27 juli 2009

Het zit er op.

Klaar. Gedaan. Einde.

Zaterdag was de laatste dag dat “onze jongens” hier werkten; sommigen nu al 7 maanden omdat ze voorafgaand aan de bouw van 6 maanden ook hebben gewerkt aan het bomen rooien en het schoonmaken van het terrein.

Dat wil niet zeggen dat alles nu klaar is; de komende dagen zal de tuin verder worden ingeplant en het wachten is nog op de elektriciteitsmeters voor de voorzijde van het huis. En er moeten nog een paar handgemaakte tegels aan de voorkant worden gelegd; hier zie je hoe dat gaat.

Maar qua bouwen: alles is af. De poort is inmiddels voorzien van twee stenen wachters (hier zie je nou net een hele harige, maar goed), de pergola is voorzien van houtwerk, alles kamers zijn nu klaar en gepoetst – het inrichten kan langzamerhand beginnen. En de met graffiti besproeide muur tegenover ons hebben we met toestemming van de eigenaar van een nieuwe verflaag voorzien, een heel ander gezicht!

Het einde dus van een drukke tijd: het wordt nu rustiger in huis, we krijgen de periode van het eigen maken – dat kan moeilijk als er nog twintig mensen bij je wonen. ’s Avonds om 11 uur je brommer parkeren in de garage is niet moeilijk, maar wat doe je als daar nog een paar mensen in slapen? Bijvoorbeeld.

Maar we gaan ze wel missen, onze harde werkers die terug zijn naar hun kampung op Java (en eentje naar Kalimantan en een naar Irian Jaya. We hebben afscheid genomen met een brok in de keel en een biertje in de hand - en de belofte dat iedereen die in de toekomst nog eens in de buurt is, langs wipt voor een kop koffie.

Dat betekent ook, dat dit de laatste post is op het bouwblog; vanaf nu is het project ten einde - alles wat er nu nog in en om het huis gebeurt dat de moeite waard lijkt om te vermelden, komt op ons gewone blog. Bedankt voor het lezen en de belangstelling - kom maar eens kijken naar het resultaat!

2 opmerkingen:

Puck zei

Een mooie afsluiting nu alles succesvol is verlopen.Dank voor de uitgebreide informatie en de gezellige praatjes rondom de bouw van jullie stulpje.Wij wensen jullie veel woonplezier en veel geluk daar op jullie stek.Ik kom vast wel eens langs. Doei, Puck.

Dav. & Jo zei

Was super om de bouwfase zo mee te mogen maken, veel woonplezier!!! (maar dat gaat wel lukken)
En.....wie weet komen wij het binnenkort bewonderen!!!!

Greetsssss Da, Jo en Aaron xxx
Dikke knufs aan Chica