woensdag 8 april 2009

De gastenkamers

Dat gaat goed vooruit. De geulen van de fundering voor het gebouw links, inclusief de garage, worden nu uitgegraven. Van het gebouw rechts, waar ook de pembantu-woning in zit, staan de muren inmiddels grotendeels overeid – alleen de bovenste ring moet nog worden gelegd en de muren aan de binnenzijde opgetrokken. Omdat de beton-kolommen vierkant moesten zijn maar per vergissing rond zijn gemaakt, moeten deze eerst nog in het juiste model worden gekapt voordat die muren omhoog komen. Niet erg.


Daarnaast krijgt het dak van het hoofdgebouw vorm; dat gaat niet heel snel (want: secuur) maar zodra het frame klaar is kunnen de pannen er in no time op. Die liggen al op het project, net als de tegelvloer. Zodra het dak ligt kan er binnen worden geschilerd en getegeld – nu nog niet, want door het zonlicht zou alles te snel drogen en dat mag niet.


De tweede buitenmuur staat nu ook; dat geeft het geheel een veel minder dreigend aanzien en daar zijn we wel blij mee. Op de foto zie je een stukje van de afwerking: zo komt straks alles er aan de buitenkant uit te zien. Samen met groene dakpannen moet dat een vriendelijk beeld scheppen, zeker als we flink wat groen laten groeien tussen de twee muren – op Bali niet echt een groot probleem.


En zo zijn we in het kader van de afwerking ook op zoek geweest naar een poort. Deze wordt het overigens niet; te laag voor de muur. Hij is maar 2.20 meter hoog, het gaat er eentje worden van 2.85 meter, donker hout en met een mooier motief. Zodra ik de foto heb, komt-ie hier op te staan.



En inmiddels werken er zo’n 40 mensen minder op het project. Daar komen er volgende week ca. 20 anderen voor in de plaats omdat het zwembad nu gemaakt gaat worden – de binnentuin is langzamerhand vrij van de keien voor de fundering, de aanvoer van grof materiaal naar de achterkant van het terrein is geëindigd dus nu kan dat beginnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kijk dat zijn de plaatjes! Is het dak CoConut bestendig?