woensdag 1 april 2009

Wéér een week verder

Er is in die week heel wat gebeurd. De kolom die uit het gelid meende te moeten gaan staan heeft inmiddels een vervanger op wèl de goede plek; op deze foto zie je die staan achter de booswicht die wacht op zijn executie.









De werkbladen in de keuken en de studio krijgen vorm; het beton is gegoten en het wachten is nu op het uitharden. In de keuken komt er nog een granieten werkblad op het beton, in de studio lossen we dat anders op.






Het pleisterwerk binnen en buiten is inmiddels ook begonnen. Het zal nog wel even duren voor dat klaar is; bovendien moet het nog een paar weken goed drogen voor de afwerking kan plaatsvinden. Ook daarvoor heeft Dolf weer iets aparts, waarmee de muren echt spiegelglad worden afgewerkt – maar dat verhaal bewaren we tot het zover is.


De fundering voor de buitenmuur ligt er ook gedeeltelijk. Buitenmuur? Komt er dan nog een muur om die muur van 4 meter hoog?

Ja. Want omdat we een strook van een meter breed hebben vrijgehouden buiten de muur, waar de putten in liggen en zo, werd de eigenaar van de grond zenuwachtig. Die meter, zo vreest hij, wordt door de buren ingepikt als we die niet omheinen. Dus komt er nog een muurtje van een meter hoog op de erfgrens. En tussen die muren zetten we dan planten en zo, dan lijkt het allemaal niet zo erg. Anders kunnen we het huis wel omdopen in Vesting Holland.


En dan het dak.....ruim een week is men nu bezig om de constructie in elkaar te zetten en zo te zien gaat dat nog wel een paar weekjes duren. Het is ook erg complex natuurlijk door de vorm van het huis – we zijn heel erg nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat.

Geen opmerkingen: