vrijdag 6 maart 2009

Het Stenen Bruidsbed

Om te beginnen: de vloeren worden nu gestort. Nadat de halve meter dikke laag witte kalksteen is opgevuld met lavazand, is alles met een trilplaat tot een compacte en keiharde massa aangetrild. En op die harde ondergrond wordt nu een vloer van gewapend beton gestort; in onze slaapkamer ligt-ie al, vanmorgen was de kamer van Robrecht aan de beurt.

En in onze kamer is men begonnen met het metselen van het bed – want we krijgen een stenen / betonnen bed. Keihard? Nee, want er komt een heeeele dikke matras op. Het gat in het midden is voor de ventilatie, het heeft verbinding met de buitenkant door middel van buizen. En aan het hoofdeinde komen betonnen tafeltjes, een hoofdeinde om tegen aan te leunen en dus veel kussens. Het is dan ook 2,5 meter lang. En is heel gerieflijk, zeggen de ervaringsdeskundigen.

Daarom komen er drie in huis: in de gasten-slaapkamers en in onze kamer. De kinderen willen liever een flexibele oplossing, dus een traditioneel houten hemelbed met klamboe.

En de mallen voor de nissen zijn klaar: op verschillende plaatsen (en we weten nog niet precies waar, maar in ieder geval in onze slaapkamer en in de buitenmuur van de badkamer) komen grote nissen waar we beelden in kwijt kunnen – mooi ’s avonds, met verlichting er achter. De mallen worden nu ingebouwd en straks verwijderd, een mooie strakke nis achter latend.

Ook het ingewikkelde werk van de balken boven het terras vordert gestaag...de eerste bekistingen zijn al verwijderd. Het gaat nog steeds hard vooruit.

Geen opmerkingen: