zaterdag 24 januari 2009

De eerste beelden van de maquette

Het is zaterdag 10 uur en drukkend warm – bewolkt, klam en zweterig.
Gisteren is Dolf met Wayan de laatste maquette komen brengen; dwz dat het huis waarschijnlijk in deze vorm gebouwd gaat worden. We hebben ook een maquette gekregen van een prachtig zwembad, meer een rivier die door de tuin loopt met aan ieder eind een poel. Baantjes trekken van 30 meter is dan geen probleem meer, maar we zijn er nog niet uit – het is wel heel veel.

Wat ook veel is, is de projectie van Elise’s kamer. Ze wilde graag een “jungle-kamer” en dat heeft geresulteerd in een kamer met een grote vide, oerwoudbehang en kunstgras als vloerbedekking. De kamer van Robrecht is weliswaar even groot, maar heeft die vide niet en lijkt nu dan ook klein......gelukkig heeft hij nog een kamer in Perth, zodat het vloeroppervlak in totaal weer meer is dan van Elise. Dat scheelt discussies!

Het land is nu bouwrijp, het graven voor de fundering van de buitenmuur is begonnen. Morgen komt de architect om de uiteindelijke tekening te maken, die nodig is voor de aanvraag van een bouwvergunning. En hij gaat de berekeningen van het dak doen, want dat wordt waarschijnlijk van aluminium (heel licht en koel, en door de coating ook stil bij regen) wat enorm gaat schelen in de zwaarte van de dakconstructie.

Geen opmerkingen: